Статті

Концерт Джамали у Львові побив рекорди цьогорічного Альфа Джаз Фесту


У вишиванках та з квітами. Саме так місцева публіка підготувалася до приїзду Джамали. У Львові співачка вже гастролювала, проте сьогодні вперше серед основних виконавців джазового фесту.

Півгодинне запізнення – і Джамала на сцені. Також у вишиванці. За інструментами – відомі українські джазмени. Спеціально для фестивалю співачка підготувала унікальну програму, яка прозвучить єдиний раз – на джаз-фесті. Серед композицій – зворушливі кримськотатарські мелодії, пісні з альбому «Подих» та авторські твори в супроводі джазового бенду «акустік квартет».

Алім Алієв, громадський діяч, співзасновник громадської організації “Крим SOS” розповів про те, як готувалась Джамала до виступу: «На цій сцені за декілька років і цього року виступали джазові зірки світу і тому вона готувала цю програму дуже ретельно, готувала зі своїми музикантами».

І цю залу своїми жвавими ритмами і запальними рухами Джамала перетворила на справжній танцпол. А от у фан-зоні віяло романтикою. Просто неба, на каріматах і подушках за трансляцією на великому екрані спостерігає чимало людей. І вони запевняють: атмосфера тут аж ніяк не гірша, ніж під сценою. Та й вхід безкоштовний. Хоча вартість квитків на концерт теж досить демократична: від 100 до 300 гривень.

Співачку не відпускали зі сцени майже до півночі. Усі бажали почути саме її – переможну пісню. Олексій Коган, арт-директор фестивалю згадує: «А якби вона не виграла євробачення був би спеціальний концерт? Ви знаєте, мабуть ви не знаєте історії фестивалю. Три роки тому Джамала виступала на площі ринок і люди які моніторили цей концерт прийшли до висновку, що людей на площі було вдвічі більше, ніж на сцені хедлайнерів»

Цьогоріч виступ української зірки знову здивував: двадцять тисяч глядачів, у той час як в інші дні фестивалю головна сцена збирала лише до 11 тисяч. Та концерт Джамали не лише встановлює рекорди, а й здійснює дитячі мрії. Понад дві сотні талановитих юних музикантів, вихованців дитбудинків та вимушених переселенців із Донбасу змогли безкоштовно відвідати концерт і навіть поспілкуватися з Джамалою.

Залишити відповідь