Статті

«Перший Західний» уже в Full HD якості!

 
З 1 вересня глядачі телеканалу «Перший Західний» отримали змогу переглядати улюблені програми та проєкти у кращій якості – Full HD. Простіше кажучи, це перехід на сучасний формат, який передбачає перегляд відео у повній високій чіткості – йдеться про роздільну здатність відео 1920×1080. Вперше назву Full HD запропонували у компанії Sony у 2007 році, власне, для виокремлення відео у повній високій чіткості.

«Позначення «Full HD» виокремлює відео зі справді високою роздільною здатністю. Для перегляду такої роздільної здатності монітор чи телевізор споживача має підключатися до пристрою передачі за допомогою сучасних інтерфейсів, – пояснює технічний директор ТРК «Перший Західний» Сергій Різничок. – До кінця року ми будемо працювати як у форматі MPEG-2, так і у Full HD MPEG-4».

Важливо знати, що дивитися «Перший Західний» в Full HD якості можна за такими параметрами:
– супутниковий ретранслятор: AMOS-7
– орбітальна позиція: 4 градуси західної довготи
– частота прийому: 12341 MHz
– символьна швидкість: 17900 Мсимв/c
– поляризація: горизонтальна
– корекція помилок (FEC) –3/4.

«Цей крок – логічне продовження політики телеканалу, яка спрямована на постійне покращення надання якісних і сучасних телекомунікаційних послуг глядачам «Першого Західного», – говорить директорка ТРК Ольга Цап. – Ми цілеспрямовано працюємо над тим, аби не лише створювати професійний і цікавий контент, але й презентувати його громадськості у найкращій якості».

За словами директорки, наступні кілька місяців фахівці телеканалу будуть співпрацювати з усіма споживачами, аби до кінця року усі вони комфортно перейшли на перегляд контенту «Першого Західного» у Full HD якості.
 
Детальніше про мовлення ТРК «Перший Західний» можна дізнатися ось тут – http://1zahid.com/about/broadcast/
 
 

Залишити відповідь