Новини

Активісти нарікають на затягування розслідування справи про комунальне майно

У Львові триває скандал з відчуженням комунального майна. Активісти та міські депутати нарікають, що розслідування намагаються затягнути. Заявляють, що про безслідне зникнення декількох десятків комунальних приміщень стало відомо ще у листопаді 2016-того. Минув рік, втім, і досі справа майже не зрушила з місця. Крім того, деякі обранці певні: така масштабна афера не могла обійтися без сприяння посадовців із Ратуші.

Достеменно кількість втраченого майна ніхто не може назвати. Кажуть про поза сто приміщень, які потрапили у приватні руки. Депутат Львівської міськради Любомир Босаневич певний, до оборудки причетні і чиновники міської ради.

За попередніми підрахунками обранців, місто втратило майже 500 мільйонів гривень. Депутат Валерій Веремчук наголошує, аферистам з легкістю вдалося привласнити  квадратні метри, адже управління комунальної власності навіть не внесло їх у єдиний реєстр. Тому на зникнення відразу і не звернули увагу.

Окрім того, депутати кажуть: переоформлювали право власності нотаріуси із сумнівною репутацією. Опісля ж фігуранти справистворювали фіктивні підприємства, які у кінці кінців і ставали власниками майна.

Начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун, яку і звинувачують у причетності до афери, наголошує, що крадіжки відбуваються у реєстрі, схема здійснення реєстрації діє дуже дивним чином.

Стосовно деяких приміщень уже ухвалені судові рішення. Приміщення на Старознесенській, 194 – перше, яке все ж таки повернули у власність міста. Відповідне рішення ще жовтні прийняв Вищий господарський суд України. Згідно із матеріалами справи на ласі квадратні метри претендувало досі невідоме товариство з обмеженою відповідальністю “Любава Шанс”. Втім пояснити у суді як вони стали господарями майна, підприємці так і не змогли.

У власність міста повернули і приміщення на Замковій, 9. Що ж до решти, – у травні Галицький районний суд наклав арешт на 24 нежитлові будівлі. Двох фігурантів справи на початку літа взяли під варту, згодом ніби то випустили під заставу. Де решта причетних – невідомо.

Залишити відповідь