Новини

На Грибовицькому сміттєзвалищі невідомі намагалися викачати ґудрони

Вихідними невідомі намагалися викачати токсичні ґудрони з озера на території Грибовицького сміттєзвалища. Працівники добували нафтові відходи і переробляли їх прямісінько за декілька метрів від берега на саморобній установці. Селяни виявили ці порушення та забили на сполох. Кажуть, що підприємці їх просто труять. Адже при нагріванні нафтових залишків дим із майже усією таблицею Менделєєва поширюється навколишніми селами.

 

Місцевий мешканець Зеновій Солінський помітив невідомих осіб, які ґаздували на території полігону, ще у суботу ввечері. Чоловік каже, поблизу озера працівники вирили чималу яму та встановили саморобну газову установку, яка і підігріває ґудрони.

Натомість один із робітників, які викачують гудрони, божиться, що усі дозволи у них є, однак, не на місці, а у керівництва. А ділянку, яка раніше належала Львівському дослідному нафтомаслозаводу, нещодавно придбало підприємство із Луганщини. Працівники фірми «Екоінвест груп» переконують, що навпаки рятують місцевих селян.

А керівник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич  запевняє: необхідні документи представники компанії надали, але усі папери ще не встигли опрацювати.

Найближчим часом екологи візьмуть проби повітря та ґрунту, аби з’ясувати чи нашкодив такий бізнес екології. Якщо результати будуть негативними, підприємцям загрожує щонайменше адміністративний штраф, або ж навіть порушення кримінального провадження.

Залишити відповідь