Новини

На Львівщині стартував проект «Чоловіки проти раку грудей»

Такою акцією сильну стать закликають зводити своїх жінок до мамолога. Заради цього на Львівщині протягом місяця проводитимуть безкоштовні обстеження на нових мамографах.

Обстежитися можна буде у Червонограді, Дрогобичі, Самборі, Стрию і Львові. Окрім того для жінок, які мають вже останню стадію раку молочних залоз, запрацювала програма клінічних випробувань. Згідно з нею дороговартісні ліки окремим пацієнткам надаватимуть фармацевтичні компанії з-за кордону.

 

Нові цифрові мамографи не потребують плівки і дозволяють чіткіше розгледіти патології у молочних залозах жінок. Ці апарати вже місяць використовують на Львівщині.

“Ми виявляємо, наприклад, невеличку пухлинку величиною міліметр чи два, – розповів Першому Західному головний лікар Львівського регіонального онкологічного центру Ігор Ковальчук. – Ми вже можемо побачити це чітко на наших нових апаратах – мамографах. І тоді робиться мінімальна невеличка операція і виключно на другий день жінка відправляється додому”.

Згідно зі статистичними даними, кожну 15-ту жінку в Україні вражає рак грудей. Якщо виявити пухлину на ранній стадії, то пацієнтка має усі шанси отримати належне лікування й одужати. Саме тому діагностика у цій сфері – надзвичайно важлива.

Безкоштовне обстеження на цифровому мамографі триватиме до 30 листопада.

Залишити відповідь