Новини

ТОП-8 знакових подій 2017 року для Львівщини

Добігає до завершення 2017-ий. Події, якими запам’ятається:

  1. Додому із полону бойовиків повернулися понад 70 патріотів. Це – наймасштабніший обмін заручниками за час бойових дій на Сході.
  2. Жахлива трагедія на шахті «Степова» – на глибині півтисячі метрів прогримів потужний вибух метану, а за ним – обвалилась порода. Ключовими  причинами аварії, яка забрала життя восьми шахтарів, визначили порушення в роботі систем провітрювання, безпеки і в питаннях охорони праці.
  3. Черговим шоком для українців стала смерть глави Української Греко-Католицької церкви – блаженнійшого Любомира Гузара. Із людиною-епохою у рідному місті прощалися тисячі вірян упродовж трьох днів. Велет духу спочиває в крипті Патріаршого собору у столиці. Кардиналові мало б виповнитися 85 років.
  4. Найрезонансніша ДТП року на Львівщині – 18 серпня поблизу села Ямельня після зіткнення з мерседесом бізнесмена Петра Димінського загинула жінка. Провину за ДТП й смерть Наталії Тріли узяв на себе охоронець олігарха. Лише за чотири місяці експерти довели, що кермував саме Димінський.
  5. Рік, що минає, запам’ятається сміттєвою кризою у Львові. Місяцями львів’яни потерпали від смороду, мух та гризунів через гори непотребу, який гнив під їхніми вікнами. Адже після загибелі трьох рятувальників на Грибовицькому полігоні – звалище закрили. Бургомістр нарікав на блокаду, а мотлох мандрував країною. Із першим очищеним баком сміттєві повноваження перебрала на себе облдержадміністрація, утім і досі у повітрі висить питання щодо роками обіцяного переробного заводу.
  6. Третього січня столичний суд розгляне апеляцію прокуратури щодо арешту Міхеїла Саакашвілі. Ми ж пам’ятаємо, як яскраво він потрапив до України та з боєм проривався через рубіж. Політика на український бік кордону буквально внесли на руках.
  7. Безвіз. У ніч на 11 червня цього року держава офіційно здобула безвізовий режим з країнами ЄС.За перші чотири місяці за новими правилами поїхали до Європи майже триста тисяч громадян.
  8. Відкриті кордони й відкрите небо. Саме цьогоріч, вперше за час незалежності, львівський аеропорт зустрів мільйонного пасажира. Карту польотів доповнили нові рейси до Італії, Німеччини, Польщі й Британії. А вже наступного року львівське летовище має шанси поборотися за першість із Борисполем.

Залишити відповідь