Новини

У Львівській політехніці на зиму впроваджують дистанційне навчання

Студенти Національного університету “Львівська політехніка” невдовзі будуть здобувати вищу освіту дистанційно. Таке навчання планують запровадити одразу після зимових канікул. Адміністрація університету запевняє, цей крок є вимушеним, адже мусять економити на опаленні навчальних корпусів через значне подорожчання газу.

Можливості довше побути вдома після зимових свят тішаться ті студенти, які на навчання доїжджають з інших регіонів та областей, адже так суттєво зекономлять й на дорозі до Львова.

 

Попри такі, здавалося б, переваги , думки студентів різняться. Серед спудеїв багато й тих, хто, окрім плюсів знаходить й підводні камені. Адже надіслані завдання та контрольні роботи точно будуть списувати, та і без живого спілкування з викладачем під час навчання багатьом складно.

Натомість директор інституту дистанційного навчання Політехніки Дмитро Тарасов переконує, що така форма навчання зручна і сучасна. “Завдяки віртуальній навчальній системі, або як її тут називають ВНС, – говорить він, – можна не лише отримувати конспекти лекцій чи завдання. Студенти зможуть листуватися з викладачами у чаті”.

Попри те, що гризти граніт науки студенти взимку будуть вдома, сесію у січні все ж доведеться складати у стінах альма-матер. Щоправда, на іспитах може бути затісно. Майже 25 тисяч студентів складатимуть їх лише у чотирьох корпусах університету. Тепло цієї зими буде лише там.

Завдяки таким «канікулам» у закладі планують заощадити 4-5 мільйонів. Переконують, запровадять дистанційне навчання не через борги чи брак коштів, а щоб знайти додаткові гроші на матеріально-технічну базу вишу. Триватиме навчання на дому до 3 березня.

 

Коментар для “Перший Західний”

ОЛЕГ ДАВИДЧАК, проректор з науково-педагогічної роботи НУ «Львівська Політехніка»

Ми зможемо зекономити частину коштів, які витрачаємо на оплату цих послуг комунальних, тому що цей період, під час канікул, під час оцих тижнів самостійної роботи, нема потреби опалювати корпуси в такому повноцінному режимі.

Залишити відповідь