Новини

У Львівському військово-медичному госпіталі протягом року зробили 5 тисяч операцій

Львівський військово-медичний клінічний центр західного регіону прозвітував про рік роботи. За наданою інформацією, тут здійснили понад п’ять тисяч оперативних втручань та вже виписали майже 14 тисяч пацієнтів.

У 2017 році закупили лабораторне обладнання, дихальну апаратуру, техніку для ультразвукової діагностики для військового мобільного госпіталю. А ще рентген-апарат, який встановлять до кінця листопада. Зробили це завдяки субвенціям обласної ради ( понад мільйон гривень) та за кошти меценатів і волонтерів (майже 9 мільйонів гривень).

 

За словами начальника військово-медичного клінічного центру Західного регіону Івана Гайди, наступного року тут знадобиться більше грошей. “Ми очікуємо в 4 рази збільшення фінансування на медичне обладнання, але це обладнання буде не тільки для нашого центру, а й для наших підпорядкованих госпіталів” – зазначив керівник.

Медики звітують, що ліків та розхідного матеріалу у медзакладі вдосталь. Однак тут потребують волонтерів, які допомагатимуть реабілітологам та фізичним терапевтам ставити бійців на ноги після травм та операцій.

Зараз у госпіталі перебуває майже чотири десятки поранених і травмованих атовців. Лікарі надають фізичну і психологічну реабілітацію та проводять реконструктивно-оперативні втручання.

Залишити відповідь