Новини

У Львові на кір захворіли вже 84 особи

Кількість хворих на кір у Львівській області стрімко зростає. До лікарів уже звернулися 84 хворих на кір, 56 з них – діти. 61 людина із загальної кількості недужих – у Львові. Решта – у семи районах області. Для порівняння, за увесь 2017 рік медики зафіксували на Галичині 114 випадків. Головна причина спалаху кору — маленька кількість вакцинованих, зазначають медики.

Кір передається повітряно-крапельним шляхом. Відтак, достатньо лише поговорити з інфікованим і у 99% ви – підчепите недугу. Розпізнати її відразу складно, адже симптоми схожі з іншими захворюваннями. Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко розповіла, що спочатку кір схожий симптомами на грип: температура, кашель, кон’юнктивіт. Така ситуація триває півтори доби. Далі виникає висипання, які починаються з голови, далі приєднується тулуб, потім підсипає кінцівки.

 

Захищені від кору ті, хто колись вже перехворів або пройшов дворазову вакцинацію. Зазвичай її роблять у віці 1 та 6 років. Однак медики кажуть: зробити це ніколи не пізно. До того ж процедура для дітей – безкоштовна.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак зазначила, що є “рекомендація щонайменше на тиждень продовжити канікули для того, щоби дати змогу вакцинуватися дітям, перервати інфекційний процес”.

Залишити відповідь