Новини

У Львові нестандартно вшановуватимуть Кобзаря

Львів готується до нестандартного святкування 204 річниці з Дня народження Кобзаря.

11 березня у Львівській філармонії хорова школа «Дударик» даруватиме класичну та неокласичну музику «Шевченко революшен».

13 березня – організатори проведуть майстер-клас малюнку на склі за мотивами творів поета. Також  в ЛОДА планують у день народження Тараса Григоровича організувати наймасштабніше виконання «Заповіту» усіма хоровими колективами області. Рівно опівдні співати розпочнуть усі у всіх населених пунктах, де є пам’ятник Шевченкові.

9 березня на площі біля монумента українського генія проведуть конкурс двійників Шевченка. А вже сьогодні незрячі львівські активісти презентували свій вклад до святкування. Вони представили “Кобзар”, який надрукували шрифтом Брайля, накладом 120 примірників. Аби римовані рядки змогли вивчати й інші дітки, ініціатори їх озвучили.

Оксана Потимко – автор ідеї,  керівник ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка», розповіла, що над озвученням працювали 12 незрячих дітей і семеро львівських артистів та музикантів.

Залишити відповідь