Новини

Укртрансбезпека анулювала свідоцтва про атестацію двом автостанціям у Львові

Свідоцтва про атестацію двом автостанціям – Західній та №3 – анульовано. Таке рішення прийняли у відповідь на звернення компанії перевізника «Фіакр Львів», де стверджують, що автостанції не відповідають вимогам третього класу.

Ще 2 листопада ці дві автостанції за рішенням комісії з Укртрансбезпеки виключили з переліку атестованих. Минуло три тижні, однак як і раніше сюди приїжджають маршрутки.

Керівництво автовокзалу «Західний» запевняє, що про рішення Укртрансбезпеки дізналися лише три дні тому. Тут запевняють, що  про анулювання їх не попередили. Наполягають, що автостанція ще в січні цього року під час чергового обстеження повністю відповідала нормам.

 

Така ж ситуація і з директором автостанції №3. Востаннє атестацію там проводили 2 місяці тому, і також без зауважень. В обуренні водіїв керівник АС «Автотранс», якому підпорядкована АС №3, Богдан Коваль вбачає винятково те, що ті не хочуть сплачувати станційний збір – 10 відсотків від вартості квитка.

Самі ж пасажири від того, що кінцеву зупинку з площі біля головного залізничного вокзалу перенесли на АС «Західна», не в захопленні. Доїжджати, кажуть, удвічі довше і вдвічі дорожче.

Керівник територіального управління державної служби з безпеки на транспорті у Львівській області Сергій Небесний запевняє, що навіть коли свідоцтво про атестацію анулювали, але альтернативної станції не придумали, то водії без жодних перешкод мають право здійснювати посадку-висадку пасажирів саме на цих автостанціях.

“До того часу, поки замовником перевезення не буде здійснено відповідні схеми у графіки руху автобусів, штрафи їм не загрожують. Ці зміни мають відбутись в найкоротший термін. І здійснюються вони замовником перевезення. В даному випадку Держадміністрацією”, – запевняє Сергій Небесний.

Залишити відповідь