Новини

Військові пенсіонери вимагали підвищення пенсій

У Львові  відставні офіцери влаштували пікет біля Львівської облдержадміністрації. Колишні правоохоронці, військові та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС вимагають, аби їм врешті перерахували пенсії. Востаннє це робили ще 5 років тому. Аби влада почула їхні вимоги, по обіді мітингарі перекривали ще дороги у Стрию та у селі Воля-Висоцька Жовківського району.

Протестувальники наголошують, перерахунок виплат мав відбутися уже цього місяця, згідно із пенсійною реформою. Однак чиновники відклали підвищення до 2019-того. Окрім цього у Мінсоцполітики  хочуть внести зміни у чинне законодавство. Пенсіонери пояснюють, згідно із задумом міністерства, виплати військовим будуть нараховувати за тією ж формулою, як і цивільним.

 

Пенсіонери перекрили рух транспорту на  вулиці Винниченка. До протестувальників вийшли представники облдержадністрації, а також керівництво Пенсійного фонду Львівщини. Домовилися: завтра активісти зустрінуть із Президентом України, Петром Порошенко, під час його робочої поїздки на Львівщину. І оголосять усі свої вимоги.

Залишити відповідь