Новини

Юросіб у Львові каратимуть за вандалізм суттєвою гривнею

Відтепер до 117 тис. грн. штрафу доведеться заплатити юридичним особам за псування архітектурної пам’ятки. Каратиме недбальців спеціальна адміністративна комісія, яку створили у Львівській міськраді другого березня.

Штрафуватимуть заклади – а це,  ресторани, крамниці, чи банки у старовинних будівлях – якщо ті самовільно перепланували приміщення чи  замінили вікна на пластикові. Або ж – за  перефарбовані фасади. Що більше пошкоджена споруда – відповідно, й вища сума стягнення: від сімнадцяти й аж до ста сімнадцяти тисяч гривень. Раніше сума штрафу не відрізнялася для юридичних осіб та фізичних, тобто, власників квартир.

Кого спіймають на архітектурному свавіллі, матиме два тижні, щоби сплатити суму стягнення. Крім того, мусить повернути будівлі попередній вигляд. Якщо ж зволікатиме, – за справу візьметься виконавча служба. Розглядати порушення й штрафувати міська адмінкомісія розпочне уже з наступного тижня. І надалі засідатиме щовівторка.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, заплановано робити ці розгляди максимально публічними, тобто з онлайн-трансляцією.

 

Залишити відповідь