Статті

Перший Західний і Радіо Перше зважилися на «Весілля»

 
У радіоефірі з’явилася унікальна вистава, яка практично відродила забутий жанр – радіотеатр.
Завдяки зусиллям цілої команди фахівців Радіо Перше запропонувало слухачам насолодитися особливою програмою, яка з 28 старовинних українських обрядових пісень утворює виставу «Весілля».
 
«Перший Західний» завжди відкритий до творчих експериментів, тим більше якщо йдеться про мистецтво, – розповіла директорка телерадіокомпанії Ольга Цап. – Радіотеатр – це і новинка, і дещо забутий жанр водночас. Саме тому такий формат – виклик, який ми не могли оминути. Тішуся, що нам все вдалося!»
Драматургію вистави “Весілля” від театру «Слово і Голос» складають 28 старовинних українських весільних пісень, які разом зі сценографією та костюмами сплітаються у надзвичайно тендітне, мерехтливе та водночас складно виконане мереживо театрального дійства.
 
Це дійство не є відтворенням весільного обряду, воно не є ритуальним театром. Режисер, акторки та художники розмовляють з сучасними глядачами сучасною мовою на теми, що актуальні у всі часи для всіх людей і народів: про любов, людські взаємини, чоловіка та жінку, про рід та родину, дітей та батьків. “Весілля” — вистава, збудована на традиційних весільних піснях з цілої України.
 
А от для радійників, а насамперед команди нового проєкту на «Радіо Перше» – «Радіотеатр», ця особлива вистава є ще й поверненням до колись улюблених слухачами, а сьогодні дещо призабутих і не таких популярних радійних жанрів. Створювати такі програми – чималий ризик.
«Ми з радістю прийняли цей виклик і чудово з ним впоралися, – розказала після ефіру завідувачка відділу радіомовлення ТРК «Перший Західний» Ірина Процик. – Тепер сподіваємося, що наша аудиторія звикне до радіотеатру, а ми зможемо запропонувати нову виставу».
 
Почути голоси акторів та частинку вистави можна ось тут – https://bit.ly/3mm3NHp
 

Залишити відповідь