Статті

«Перший Західний» розкриває «Секрети Сентенцій»

 

Таємниці старовинних латинських написів на найвідоміших будівлях Львова тепер розкрито. На ТРК «Перший Західний» креативно підійшли до цього процесу і в особливому форматі розповіли глядачам про сентенції, які прикрашають знакові будинки та споруди міста.

Проєкт «Секрети Сентенцій», перший цикл якого вже вийшов в ефірі телеканалу, створено з відоматеріалів, відзнятих виключно за допомогою дрона. Автори проєкту – Богдан Репетюк та Анатолій Козак – у коротких насичених розповідях показують об’єкти у таких ракурсах, які з землі побачити не можливо. Саме тому ці історії – особливі. Вони дозволяють глядачеві не лише дізнатися про те, що ж написано на фасадах церков та музеїв, але й роздивитися архітектурні «родзинки» так, як їх бачать хіба птахи та хмари.

«Ідея проекту виникла після прочитання книги «Anno Domini. Року Божого. Латинські написи Львова», яку мені подарували на день працівників телебачення, радіомовлення та зв’язку. Саме вона і стала певним дороговказом у створені проекту «СЕКРЕТИ СЕНТЕНЦІЙ», – розповідає Богдан Репетюк. – Загальна концепція проекту полягала у створенні коротких роликів про латинські написи на львівських будівлях – і не більше. Але завдяки командним зусиллям нам вдалося вдосконалити проект: Анатолій Козак та Юлія Грабова запропонували доповнити розповіді інформацією про історію та архітектуру, щоб програма була насиченою та змістовною. До речі, назву «СЕКРЕТИ СЕНТЕНЦІЙ» запропонувала саме програмна директорка ТРК «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ» Юлія Грабова. Нам ідея сподобалася!»

Автор наголошує, що не було б цих цікавих рзвідок про секрети Львова без роботи цілої команди фахівців. Графіку і дизайн креативно виконали Сергій Качуровський та Ірина Слюсаренко, якісний звук пильнує Юрій Шебунчак, а тексти – Анатолій Козак, голосом якого, власне, і говорять сентенції у наших відео.

У планах авторів – нові цикли цікавих дронових розвідок, у яких хлопці планують показати місто Лева з висоти, і точно здивувати глядачів. Попереду – подорож замками Золотої підкови, розповіді про їх теперішній стан, адже багато споруд занедбані, а самі туристичні маршрути є важкодоступними.

 Очікуємо на новинки в ефірі улюбленого телеканалу!

А перший цикл проєкту «Секрети сентенцій» можна переглянути ось тут: https://1zahid.com/projects/spetsproekty/sekrety-sententsij/

   

Залишити відповідь