100 днів війни показав, що Україна склалась як політична нація, – Петро Черник


Українська державність витримала. І українці склались як політична нація. Такі висновки після 100 днів російсько-української війни зробив військовий експерт Петро Черник.

Про них він розповів в ефірі «Першого Західного».

За його словами, вперше за 400 років українців мають змогу скинути з себе тягар московського імперіалізму. Він вважає великим досягненням, що за даними останньої соціології, 92% наших громадян нарешті зрозуміли «з яким звіром ми маємо справу».

«Ми склались як політична нація. Ми дуже довго до цього йшли. Я би навіть сказав, ціле тисячоліття. Це склалось як таке. Ще один важливий висновок: ми, українці, кінцево і безповоротно, на кінцевому етапі глобалізації людства розвіяли міф, який називається «друга непереможна армія світу». Це факт», – переконує експерт.

Саме завдяки цій війні, на його думку, весь світ зрозумів, що Україна є великою продовольчою державою, від якої залежить життя більше як 400 млн людей у світі.

Також він підкреслює, що українці  зараз на вістрі захисту демократичних цінностей всієї розвинутої частини людства. «До цієї війни навіть у розвинутих суспільствах звучала інтелектуальна риторика про те, що демократія занепадає, що її ніхто не захищає і прийшов час до її повної ревізії. На мій погляд, нові цивілізаційні цінності набирають нового цивілізаційного змісту завдяки українцям», – вважає Петро Черник.

Але водночас він радить не зачаровуватись, бо ворог не збирається здаватись і битва ще буде виснажливою і кривавою.

оренда квартири Львів

Новини