150 тисяч тварин в Україні – на межі виживання через війну, – зооволонтерка

Фото: ukrainer

150 тисяч тварин через війну в Україні потребують допомоги: харчування, медикаментів та евакуації. Такі дані громадські активісти зібрали з притулків для тварин та зооволонтерів. Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла координаторка ініціативи «Save pets of Ukraine» Катерина Ковалюк.

Вона розповіла, що ініціатива, яка об’єднала організації, які мають відповідні компетенції, стартувала 2 березня.

«Ми створили чат-бот в Telegram, щоб збирати усю інформацію про те, чим треба людям з тваринами допомогти, де вони знаходяться. Тепер в нас є більше 2000 заявок. Більшість з них вже є опрацьовані. Люди хоча б раз отримали допомогу», – розповідає активістка.

За її словами, найважчими були перші тижні тому, що волонтери хотіли допомагати, а країна була паралізована, інфраструктура знищена. Тому довелось перебудовувати логістику: якщо в перші тижні намагались допомагати адресно конкретній людині, то зараз допомогу централізовано відправляють в регіони. А вже на місцях є представник громадської організації та зооволонтер, які допомагають розподіляти вантажі.

«Зараз до можливостей «Кормотеху» (виробника кормів-ред.) ми почали доєднувати допомогу з-за кордону. Оскільки масштаби катастрофи є більші, аніж можливості компанії. От сьогодні французи передали 16 палет корму. Наступного тижня має приїхати 90 тон корму європейського виробника. Це навіть будуть брендовані ініціативою мішки, щоб не було зловживань, щоб можна було моніторити, куди потрапляє корм», – говорить Катерина Ковалюк.

Другий виток їхньої допомоги – це евакуація тварин. За словами волонтерки, їм допомагає польська зоозахисна організація, яка тричі в тиждень приїжджає в Україну і забирає тварин до 3 польських притулків, де їх лікують і потім прилаштовують у нові сім’ї.

оренда квартири Львів

Новини