40 підприємств отримають фінансову допомогу від області, – Степан Куйбіда

Фото:zarobitok

В Львівській обласній військовій адміністрації (ОВА) визначили переможців Програми підтримки бізнесу на період воєнного стану.  Ними стали 40 підприємств, серед яких  є релоковані.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів керівник департаменту економіки Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Програма підтримки бізнесу на період воєнного стану передбачає: безповоротну фінансову допомогу релокованим виробничим підприємствам, ваучерну підтримку на маркетингові послуги або послуги сертифікації, безповоротну фінансову допомогу на закупівлю обладнання промисловим підприємствам.

По 100 тисяч гривень релоковане підприємство може отримати за умови, якщо перереєструється на території Львівської області. Ще додаткових 100 тис грн давали, якщо бізнес створить не менше 20 нових робочих місць. Виробничі  підприємства можуть розраховувати на фінансову допомогу у розмірі не більше 500 тис грн. на закупівлю обладнання.

Тепер, за словами Степана Куйбіда, найголовніше, щоб гроші надійшли до підприємств.

«Ми дуже сподіваємось, що нас почує казначейство і пропустить ці платежі, бо з цим нині трохи є проблеми. Ці гроші в перспективі тижня, може 10 днів, потраплять до бізнесу», – говорить чиновник.

За його словами, охочих отримати 200 тисяч гривень за створення 20 робочих місць – не було. «Щодо релокованого бізнесу я очікував дещо більшої активності. Але не всі поспішають перереєстровуватись. Я їх розумію, це такий певний їхній патріотизм: вони хочуть, щоб податки надходили на їхні території, бо їх треба відбудовувати. Але дуже багато активностей було на закупівлю обладнання», – розповідає Степан Куйбіда.

Він також додав, що Програма підтримки бізнесу не закінчується, в ОВА продовжують збирати заявки.

оренда квартири Львів

Новини