Адміністрація Байдена: Понад 75 тисяч росіян були вбиті чи поранені на війні в Україні

Фото: Слово і Діло

Більше як 75 тисяч росіян були вбиті або поранені під час війни в Україні – цю інформацію повідомили представники адміністрації президента США Джо Байдена депутатам Палати представників США на брифінгу щодо України.

Про це заявила член комітету Палати представників у справах збройних сил Елісса Слоткін у CNN, що була присутня на брифінгу, інформує Українська правда.

«Нас поінформували, що більше 75 тисяч росіян були або вбиті, або поранені, що дуже багато».

Елісса Слоткін додала, що «більше 80% їх сухопутних військ загрузли, і вони втомилися… Але вони все ще російські військові».

За її словами, основною темою для розмови було те, що США ще можуть і мають зробити для українців «дуже терміново», буквально у найближчі три-шість тижнів. Слоткін зазначила, що «українці хочуть йти на південь та здійснювати операції на півдні. І ми хочемо, щоб вони були максимально успішними». Повідомляється, що обидві партії підтримують відправку в Україну далекобійних ракет ATACMS для HIMARS.

Нагадаємо, за даними Генштабу, від початку повномасштабної війни проти України 24 лютого російська армія втратила 40070 вояків.

оренда квартири Львів

Новини