Англійська в Україні може стати обов’язковою у певних сферах

Фото:mkip

Міністерство культури та інформаційної політики готує законопроєкт про встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування.

Про це йдеться на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Розширення сфери застосування англійської мови в Україні сприятиме активізації процесів інтеграції українців у європейську спільноту. Кожен українець, який вивчатиме англійську мову, буде значно більше обізнаний про Європейське життя. Це також допоможе формуванню суб’єктності України у світових глобалізаційних процесах. Крім того, після нашої перемоги, впливатиме на зростання інвестиційної та туристичної привабливості України», – пояснив перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

За його словами, наразі Україна за світовим рейтингом займає лише 40 позицію зі 112 країн світу щодо рівня володіння громадян англійською мовою.

Проєктом Закону передбачено:

–   встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування;

–   значне розширення сфери застосування англійської мови в Україні;

–    англійська мова буде обов’язковою в окремих публічних сферах суспільного життя, де наявні міжнародні комунікації.

За ініціативи міністерства створюється міжвідомча робоча група з питань підготовки актів законодавства щодо забезпечення функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування. До її складу будуть входити народні депутати України, представники державних органів та громадськості.

оренда квартири Львів

Новини