Б’ють по громадських туалетах через брак фахівців, – Іван Тимочко

Фото: on.od.ua

Відтік кадрів в системі російської протиповітряної оборони та втрата основної маси коригувальників вогню в Україні. Такими причинами голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко пояснює нещодавнє потрапляння російської ракети в пляжний туалет в Одесі.

Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

«Видно, що в них відбуваються «чистки». А ми розуміємо, як відбувається система «чисток» в Росії. Коли забирають керівника – пул його людей усувають. Тому ми бачимо ситуацію, коли вони почати потрапляти не по цілях.  Дай Боже, щоб найціннішими їхніми мішенями залишались туалети», – говорить військовий.

Тому він не вірить, що росіяни зможуть показати якусь нову військову традицію і на полі бою.

«Ті генерали старого радянського гартування, які були ще в російській армії, давали собі подібних виховників. В російській армії з іншою суттю ти би інакше не втримався і не зробив кар’єри. У них для цього є два шляхи: або земляцтво, або належність до військово-внутрішніх кланів. Тому говорити, що зараз в їхню армію може прийти нове віяння… я сумніваюсь. Можливо, захочуть більше в бій кидати «м’яса», але де цього «м’яса» набрати?» – розмірковує Іван Тимочко. Він каже, що в Росії якраз починається антимобілізаційна кампанія. Навіть в самопроголошених ЛНР-ДНР почались акції протесту проти мобілізації місцевих чоловіків.

Саме тому, на його думку, росіяни не поспішають забирати тіла своїх загиблих солдат. Показати велику кількість вбитих – це означає визнати, що вони мають великі втрати, а цього вони собі не можуть дозволити.

Військовий експерт також розповів, що російську армію, яка все частіше починає окопуватись, не треба «вибивати» – достатньо оточити і знищити логістичні шляхи.

«Вони самі гарно здадуться після цього. Вони – на чужій території. Якщо наш воїн на своїй території потрапляє в оточення, він знає, що місцеве населення його підтримає. Ми маємо приклад УПА. Коли десятки років симбіоз повстанців і місцевого населення дав можливість діяти. А якщо ти окупант і для тебе зникає логістика, то все. Це навіть вже не робота військових, а місцевих. І ми це бачили в Ірпені, Бучі, Херсонській області», – переконаний Іван Тимочко.

оренда квартири Львів

Новини