Байден вперше зустрівся з принцом Саудівської Аравії і поговорив про нафту

Фото: DW

Президент США Джо Байден сказав спадковому принцу Саудівської Аравії Мохаммеду бін Салману, що покладає на нього відповідальність за вбивство журналіста Washington Post Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters, інформує Українська правда.

«Що стосується вбивства Хашоггі, я порушив це питання на початку зустрічі, давши зрозуміти, що я думав про це в той час і що я думаю про це зараз. По суті, він (принц – Ред.) сказав, що не несе особистої відповідальності за це… Я вказав, що я думав, що він був (відповідальний – Ред.)».

Байден сказав, що вони також обговорили енергетику і що він очікує побачити дії Саудівської Аравії, великого виробника нафти, у найближчі тижні.

У 2018 році ЦРУ США дійшло висновку, що наказ вбити Хашоггі віддав принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман.

Нагадаємо, Байден та Мохаммед бін Салман вперше зустрілися особисто. Зустріч є кульмінацією багатомісячної дипломатичної роботи адміністрації Байдена щодо відновлення американо-саудівських відносин та стане поворотним моментом для Байдена.

Байден одного разу запропонував зробити Саудівську Аравію «вигнанцем» і різко критикував репутацію Саудівської Аравії в галузі прав людини, її війну в Ємені та роль її уряду у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Особиста зустріч із принцом є першою, коли Байден безпосередньо взаємодіє з фактичним лідером Саудівської Аравії з моменту вступу на посаду. Байден досі вважав за краще говорити безпосередньо з королем Салманом, батьком принца.

оренда квартири Львів

Новини