Бійці оточеного Маріуполя просять звільнити їх за прикладом операції у Дюнкерку


До захисників Маріуполя потрібно застосувати процедуру «екстракшн» за прикладом операції в Дюнкерку в 1940-му році.

Про це заявив у новому своєму відеозверненні командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина).

Він нагадав, що після прориву лінії Маджино 10 травня 1940 року та капітуляції Нідерландів 14 травня німецьке командування розвивало свій успіх. Частини британських експедиційних військ під командуванням лорда Джона Горта, французькі частини та підрозділи, які входять до 16-го корпусу, а також залишки бельгійських військ були заблоковані в районі Дюнкерку.

Військам союзників, зібраним на узбережжі, загрожувала катастрофа, але Гітлер наказав зупинити танки і «не підходити до Дюнкерка ближче 10 км» і не використовувати проти заблокованих танкову групу.

Вінстон Черчіль у відомій промові 1940 року назвав події в Дюнкерку «чудовим спасінням». Під час рятувальної операції 338 226 французьких та британських солдат були евакуйовані з пляжу та гавані міста Дюнкерк у Франції.

«Сьогодні мій основний посил: врятуйте гарнізон «Маріуполь». Застосуйте до нас процедуру «extraction». Зараз не 1940 рік, зараз 2022 рік. Люди тут просто загинуть. Поранені помруть, а живі – загинуть в бою, цивільні гинуть тут разом з нами в бункерах, приватних будинках та багатоповерхівках, де їх просто розстрілюють».

Волинський додав, що захисники Маріуполя сподіваються на допомогу.

оренда квартири Львів

Новини