Бої на сході України досягли максимальної інтенсивності – Міноборони

Фото: Міноборони

Бої на сході України досягли максимальної інтенсивності, штурм здійснюється на декількох напрямках. Найзапекліші бої точаться на Сєверодонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

За його словами, російські окупаційні війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, забезпечення стійкості сухопутного коридору з Ростовської області до ТОТ АР Крим та блокування морських комунікацій України у північно-західній частині Чорного моря.

«Для цього російське командування задіяло всі сили і здійснює спроби оточити наші війська на Донеччині та Луганщині. Бої досягли максимальної інтенсивності, російські окупаційні війська ведуть вогонь уздовж усієї лінії зіткнення та намагаються бити артилерією вглибину нашої оборони.

Одночасно здійснюється штурм на декількох напрямках. Найзапекліші бої точаться на Сєверодонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках», – сказав Олександр Мотузяник.

Для посилення угруповання військ та відновлення втрат ворог знімає зі зберігання застаріле озброєння та військову техніку.

Речник Міністерства оборони також повідомив, що протягом останнього тижня окупанти примусово вивезли до фільтраційного табору в районі н.п. Безіменне, що у 20 км на схід від Маріуполя, близько 3 тис. українців, понад 300 з яких це діти.

«Громадяни України, які не проходять фільтрацію (щонайменше 10%), визнаються «небезпечними для російського режиму» та заарештовуються», – заявив він.

Під час утримання під арештом українських громадян піддають допитам, тортурам, погрожують стратою та примушують до співпраці.

оренда квартири Львів

Новини