Британія надішле Україні ще три системи залпового вогню

Фото: BBC

Велика Британія подвоює кількість реактивних систем залпового вогню, які надсилає в Україну. Зокрема, відправить ще три, а також «значну» кількість ракет, які вони запускають.

Про це повідомив BBC міністр оборони Бен Уоллес.

Наразі країна вже надала три пускові установки, схожі на американські системи HIMARS. Вони використовують такі ж ракети з дальністю до 80 кілометрів. Тепер відправить ще три, а також «значну» кількість ракет, які вони запускають

За його словами, ця високоточна зброя вже допомагає Україні націлюватися на російські постачання боєприпасів і командні центри.

Бен Уоллес наголосив, Британія «дуже задоволена» тим, як Україна використовує ракетні установки, які вже надав Захід. За його словами, українські сили показали, що вони набагато краще розрізняють, які цілі вражати, щоб у них швидко не закінчилися боєприпаси. Уоллес зазначив, що це є частиною переходу України від використання старої зброї радянської епохи до сучаснішої – від НАТО.

«Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота залишаються проти цієї незаконної війни та стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення Путіна», – сказав британський міністр.

оренда квартири Львів

Новини