Британська розвідка та Пентагон підтверджують, що окупанти готують наступ на Донбас

Фото ілюстративне: ЗСУ

Бойові дії на сході України посилюватимуться протягом наступних двох-трьох тижнів, оскільки Росія продовжує перенаправляти свої сили на цей напрямок. Окрім того високопоставлений представник Пентагону також підтвердив, що РФ посилила свої військові позиції навколо Донецька.

«Російські атаки, як і раніше, зосереджені на українських позиціях біля Донецька та Луганська, бої продовжуються в районі Херсона та Миколаєва, а також відновлюється наступ на Краматорськ», – йдеться у у щоденному звіті британської розвідки.

Також зазначається, що російські війська продовжують виходити з Білорусі, щоб передислокуватись для підтримки операцій на сході України.

Високопоставлений представник Пентагону, що говорив на умовах анонімності у Washington Post зазначив, конвой, який зараз просувається на південь від російського кордону, включає командний елемент, батальйон підтримки, вертолітну підтримку і піхотинців. Представник США назвав це «явним доказом» того, що Росія вже має на меті захоплення Донбасу після невдалої спроби взяти Київ.

Останніми днями Росія зосередила більшу частину своїх авіаударів на Донбасі.

Зазначається, що незрозуміло, коли Росія може розпочати новий наступ.

Нагадаємо: 25 березня російське міноборони заявило, що концентруватиметься на «повному звільненні Донбасу», але й може спробувати взяти штурмом Київ, Харків та інші обласні центри. У Пентагоні помітили, що Росія змінила загарбницькі пріоритети і вже націлена не на Київ, а на Донбас із метою відрізати українські сили на сході від решти.

оренда квартири Львів

Новини