Черги на кордоні гальмують бізнес, – Західноукраїнський офіс Європейської Бізнес Асоціації

Фото: 5.ua

50% українського бізнесу не працює. І з кожним днем ця цифра зростає, бо українські підприємці все частіше вирішують закрити власну справу. За словами голови координаційної ради Західноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації Тараса Юринца, кожен підприємець зараз роздумує, чи має їхнє підприємство шанси на виживання, чи краще його закрити і дочекатись інших часів. Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

На його думку, зараз критично важливо зберегти ті компанії, які працюють. І збільшення податків – не той аргумент.

«Українці готові платити податки, але є проблема довіри до влади. Тому, що підприємці не вірять, що оті податки, які вони сплачують, підуть на будівництво шкіл, доріг, інфраструктури – те, що повинно бути зроблено за податки. Тому підняти податки можна, але чи це буде означати збільшення надходжень до бюджету?  Не обов’язково», – вважає підприємець.

Він розповів про головні виклики, які заважають нині працювати бізнесу. Передовсім – черги на кордоні.

«В нас просто шалені черги на кордоні. Я є керівником виробничої компанії, яка експортує товар. Машина, яку ми відправили в четвер,  ще сьогодні стоїть на митниці. В нас таке триває вже декілька тижнів», – говорить Тарас Юринц.

Ще однією проблемою, яка «вбиває» бізнес, він називає ціни на дизпаливо, що відображається в закупівельних цінах на матеріали і послуги, а згодом вони вплинуть і на кінцеві ціни для споживачів.

«Не зрозуміло також, що буде з валютним курсом. І з цими всіма викликами підприємець повинен собі давати раду. Тому тут потрібна рука держави, щоб зупинити це «розхитування корабля», – вважає підприємець.

Він також закликає підприємців повертатись від волонтерської діяльності до своєї основної роботи. Бо це не тільки створення робочих місць, але й генерування податків для бюджету.

оренда квартири Львів

Новини