Чи Україна посунула російську армію в рейтингу? Думка експерта


Не можна говорити, що ми зрівнялись з російською армією, оскільки рейтинг опирається на економіку. А Україна, незважаючи на те, що за нею зараз стоять потужні економіки, не може змагатись з російською економікою. Так вважає військовий експерт Сергій Грабський. Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

«Окремий солдат, або цінність окремого підрозділу: взвод, рота – так, ми виступаємо на рівні. За  оснащенням протитанковими засобами, індивідуальними засобами, за оснащенням тепловізорами, прицілами, ми вже стоїмо вище їх. Але треба розуміти, що у великих масових показниках вони все ще залишаються потужною силою. І зневажати противника було б зарано», –  вважає експерт.

Але при цьому він наголошує, що знаючи їхні слабкі місця: логістику, відсутність горизонтального управління, координації дій, ми ефективніше діємо на полі бою, навіть маючи менше ресурсів.

«Це вплинуло на те, що з початку липня друга армія світу фактично зупинилась і не проводить наступальних дій на всіх ділянках фронту», – акцентує Сергій Грабський.

Ще однією помилкою росіян, на думку експерта, є те, що вони не визнають нас, як підступного, вишколеного і свідомого ворога. Тому вони тричі організовували котли, але щоразу безуспішно.  Тричі підряд вони «злапали повітря», підкреслює  Грабський.

«Ми – більш оперативні. Ми, як та ртуть: ми швидше реагуємо і швидко виходимо. І три рази, якщо ми згадуємо битви під Сіверодонецьком і Лисичанськом, противник технічно мав можливості нас оточити. Але вони не змогли цього зробити  внаслідок своєї дискоординації і певної неповаги до нас як противника», – наголошує військовий експерт.

оренда квартири Львів

Новини