Данілов: Росіяни пропонують нам корейський варіант, так звану «38 паралель»

Фото: Укрінформ

Росіяни збираються запропонувати Україні так званий «корейський варіант» врегулювання війни, що передбачає поділ країни.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив в інтерв’ю, показаному в ефірі телемарафону, пише Українська правда.

«Нам зараз пропонують корейський варіант. Так звана умовна «38 паралель» (за якою було розділено Північну та Південну Кореї – ред.). От тут такі українці, а тут не такі українці. Росіяни зараз будуть вигадувати все що завгодно. Точно знаю, що один з варіантів, які вони можуть нам пропонувати – це «38 паралель».

Але, нещодавно спілкуючись з представниками Кореї, я звернув увагу… Вони вважають, що тоді була велика помилка, що пішли на поступки, погодилися з тим, що треба заради збереження… Сьогодні мають проблеми».

Данілов також повідомив, що заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак «ходить на зустрічі з політиками минулих часів у Європі й через них передає меседжі, що вони (росіяни – ред.) готові на багато поступок, щоб зафіксувати статус-кво, як є з сьогодні на сьогодні і примусити нас, щоб ми вийшли в якесь перемир’я».

Секретар РНБО знову зазначив, що багато маркерів свідчать про можливе загострення бойових дій у лютому.

«Дуже багато маркерів, з яких ми можемо зробити висновок, що ми входимо в певну фазу активізації.

Зараз є велике бажання втягнути Білорусь у відкрите протистояння. Робляться певні провокації з цього приводу російськими спецслужбами. Все це дає нам підстави казати про те, що ми можемо мати таке загострення».

оренда квартири Львів

Новини