Дефіциту цукру в найближчі 2 роки в Україні не буде, – голова Радехівської громади

Фото: agropolit

Виробники Радехівської територіальної громади працюють і в умовах воєнного часу. Відтак, цукром і сільськогосподарською продукцією Україна буде забезпечена. Про це в ефірі «Першого Західного» заявив голова громади Степан Коханчук.

Спеціалізація Радехівської громади – це сільськогосподарське виробництво і переробка. Але березень і для Радехівщини був важким місяцем у частині виконання дохідної частини бюджету. За словами голови територіальної громади, через умови воєнного часу бізнес не може відновити роботу на 100%. Але управлінець переконує, що із забезпеченням продовольства в України проблем не буде.

«Дефіциту цукру в Україні найближчих 2 роки точно не буде. І зерна для внутрішніх потреб є достатньо. Проблеми є лише з експортом. Нам голод не загрожує. Європа буде відчувати проблеми, бо це пов’язано із блокуванням портів», – говорить Степан Коханчук.

Надії на релокацію підприємств, як можливості поповнення бюджету, у голови Радехівської громади – невеликі, бо великий бізнес не дуже цікавиться можливостями Радехівщини.

«З середнім бізнесом у нас є деякі напрацювання, але, як запрацює повністю, тоді ми скажемо, що бізнес переїхав до нас. Хоча в нас є багато місць, де можна розміщувати підприємства і ми подаємо пропозиції для тих, хто має інтерес», – додає Степан Коханчук.

Нині громада зайнята розселенням внутрішньо переміщених осіб. В Радехівській ОТГ зареєстровано 2500 переселенців. Але це всього лише 7-8% від загальної кількості мешканців, наголошує голова. Тому громада готова поселити у себе більше переміщених людей. Наразі їх поселяють в комунальний готель, школи, садок громади.

«Ми на вимогу військової адміністрації подали земельні ділянки, які готові для того, щоб там будувати будинки модульного типу. В нас також є казарми, які залишились від військового містечка і вони є в непоганому стані», – розповідає голова. За його словами, силами волонтерів там навели порядок. Відтак, можуть ще заселити до 700 осіб. Також на території військового містечка ще є площі, де можна побудувати житло для внутрішньо переміщених осіб.

оренда квартири Львів

Новини