Деокупація Херсона буде, але не скоро, – Петро Черник

Фото: Цензор.нет

Деокупація Херсону буде, але коли вона почнеться – треба дуже добре думати. Воєнного потенціалу, щоб різко вибити ворога звідти, Україні бракує.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Петро Черник.

«Тактика малих кроків яка зараз обрана, є найлогічніша і найправильніша. І на харківському напрямку ми показуємо, що це можливо. Україна обов’язково буде деокупована, але коли і в якій точці, я сказати не можу, це дуже важко», – говорить експерт.

Він вважає, що його погляд реалістичний: війна ще буде тривати довго. Ця третя фаза набирає «затяжних ознак».

«На мій погляд – це не декілька тижнів. Це щонайменше до кінця літа, а можливо ще й зайде на осінь. Але точка укладання перемир’я прийде обов’язково», – переконаний Петро Черник.

За його підрахунками, така точка настане, коли втрати особового складу російської армії сягнуть не менше 100 тисяч. Але він наголошує, що має на увазі і поранених. «Якщо зараз скласти всіх вбитих і поранених, ми є на відмітці у межах 70 тисяч», – пояснює аналітик.

Крім того, треба ще якнайбільше знищити військової техніки ворога. Експерт підрахував, що для того, щоб завдати нищівних втрат: треба збити ще бодай 300 літаків, приблизно 2 тисячі танків і 6 тисяч броньованих машин. «На жаль, інших сценаріїв, окрім цього механістичного промолювання їхнього війська, у нас немає», – переконаний Петро Черник.

оренда квартири Львів

Новини