Депутати не поспішають забороняти Російську православну церкву, – Наталія Піпа

Фото: dymka

У Верховній раді нині лежить два законопроєкти, які пропонують заборонити діяльність Російської православної церкви на території України. Однак, депутати не поспішають їх розглядати. Профільний Комітет свого висновку ще не надав.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла народна депутатка Наталія Піпа.

«Чому не приймають?  Бо це церква, яка нажаль, має найбільшу кількість парафій – це більше 12 тисяч.  Відповідно, це одна з найбільших зброї Путіна. І часом навіть віряни не всі усвідомлюють до якої церкви вони належать», – говорить Наталія Піпа. За її словами, противники цих законопроєктів пояснюють, що не хочуть суспільного натиску, мовляв, люди не зрозуміють.  

«Друга версія така, що є депутати-мажоритарники, які завдяки таким попам були обрані до Верховної ради, відповідно, це їхні агенти комунікації. Тому їм вигідно їх мати і з ними комунікувати. Дуже сподіваюсь, що ми проголосуємо і цей законопроект, так як проголосували закон про колабораціонізм. В цьому вигляді, іншому, за нашого авторства чи іншого – не має значення», – говорить Наталія Піпа.

На її думку, першим кроком може буде розірвання угоди про оренду Києво-Печерської та Почаївської лавр, і також скасування пільгового оподаткування для РПЦ. Вона вважає, що на це парламентарі можуть піти швидше.

На запитання ведучого про те, чому досі не спростили процедуру перереєстрації релігійних громад – депутатка відповіла, що поцікавиться цим і зробить відповідні пропозиції для Кабміну.

Також Наталія Піпа  вважає, що треба проводити роз’яснювальну роботу серед вірян РПЦ. Тому  разом з юристами буде готувати поради парафіям, як їм покроково перейти в Українську православну церкву.

оренда квартири Львів

Новини