До Києва приїхала спікер Палати представників США. Оновлено

Скрін з відео: Несі Пелосі, Твіттер

До Києва з візитом прибула спікер Палати представників США Ненсі Пелосі.

Про це у неділю вранці повідомив президент Володимир Зеленський.

«Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією РФ. Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави!», – прокоментував Володимир Зеленський.

Пелосі під час зустрічі заявила, що США будуть підтримувати Україну, поки вона не завершить боротьбу у цій війні.

Зокрема, за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американської міждержавної співпраці, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України президент Володимир Зеленський нагородив Ненсі Пелосі орденом княгині Ольги.

На зустрічі Зеленський подякував Сполученим Штатам і особисто Ненсі Пелосі за зусилля щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності України.

«Дуже важливі сигнали, які сьогодні дають США і президент Байден. Це й нещодавні потужні кроки щодо оборонної та фінансової підтримки для України, а також рішення щодо ленд-лізу – ми вдячні за це», – заявив Володимир Зеленський.

Він наголосив на важливості звернення президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена до Конгресу щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 33 млрд доларів США.

Ненсі Пелосі зазначила, що сьогодні Україна героїчно бореться за свободу, і США готові допомагати Україні, доки ця боротьба не завершиться. За її словами, Україна є кордоном свободи.

Нагадаємо, минулого тижня з візитом, деталі якого перебували в суворій секретності, прибули глава Пентагону Ллойд Остін та держсекрретар США Ентоні Блінкен.

Цього тижня Палата представників США схвалила законопроєкт про ленд-ліз, який дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

оренда квартири Львів

Новини