До України прямують держсекретар США та, імовірно, міністр оборони. Говоритимуть про зброю

Фото: Інтерфакс-Україна

Держсекретар США та, імовірно міністр оборони, мають відвідати Україну в неділю.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції у Києві, повідомляє Українська правда.

«Я не думаю, що це великий секрет, хоча не знаю, чи це відомо, завтра до нас приїжджають люди зі Сполучених Штатів Америки, у мене буде зустріч з міністром оборони і з державним секретарем паном Блінкеном», – заявив Зеленський.

Як відомо, міністром оборони США є Ллойд Остін, а Ентоні Блінкен є Державним секретарем США. Президент назвав ім’я лише останнього, але з контексту випливало, що й під словами «міністр оборони» йшлося саме про американського посадовця.

Нараз США офіційно не анонсували цей візит.

«Будемо очікувати, коли безпека дозволить і президенту Сполучених Штатів приїхати і підтримати український народ», – додав Зеленський.

Він підкреслив, що переговори будуть вестися про постачання зброї та висловив вдячність за те, що США погодилися на постачання в Україну тієї зброї, якої потребує Україна. «Сполучені штати Америки є лідерами у світі, і іноді саме вони впливають на те, чи може одна чи інша держава постачати зброю», – заявив він.

Як відомо, напередодні заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд повідомила, що США погодилися постачати Україні системи залпового вогню, а також повідомила про зміни у постачанні літаків.

оренда квартири Львів

Новини