До вартості втраченого майна будуть включати і недоотримані прибутки, – представник фонду Держмайна

Фото: ДСНС

Методика оцінка збитків від втрати майна під час війни є розроблена на законодавчому рівні.  Керівник регіонального відділення Фонду Держмайна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець припускає, що нею і будуть користуватись. Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

За його словами, зараз формується комісія, яка буде оцінювати втрати. Фонд держмайна у цій ситуації буде адмініструвати систему, а саму оцінку будуть здійснювати незалежні ліцензовані експерти. Фонд вже відкрив реєстр оцінювачів, відтак, незабаром відновлять ліцензування таких спеціалістів. Але посадовець наголошує, що при оцінці будуть враховувати не тільки ринкову вартість об’єкта.

«Оцінка робиться не зажди по ринковій  вартості оціночній, як окремого об’єкта, а є методика, яка характеризує, як об’єкт себе поводить в бізнесі, яка ціна бізнесу могла бути згенерована такими об’єктами. Тобто, всі об’єкти будуть оцінені, і відповідні рахунки потім будуть пред’явлені країні-агресору», – говорить посадовець.  Тобто методика, за його словами, дозволяє включати неотримані прибутки з діяльності такого бізнесу.

Але він вважає, що до оцінки будуть задіяні міжнародні експерти і збитки вони будуть рахувати за міжнародними стандартами.

оренда квартири Львів

Новини