«Добре демонструє, як РФ ставиться до віри». Агресор відкинув Великоднє перемир’я

Фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія відкинула пропозицію про встановлення Великоднього перемир’я.

Про це йдеться у його відеозверненні.

«На жаль, Росія відкинула пропозицію встановити Великоднє перемир’я. Це дуже добре демонструє, як керівники цієї держави ставляться до християнської віри, до одного з найбільш радісних та важливих свят. Але ми зберігаємо надію. Надію на мир, надію на те, що життя переможе смерть».

Володимир Зеленський також додав, що накопичення військ на Донбасі й намагання влаштувати «мобілізацію» в окупованих районах України не допоможуть РФ, а можуть лише відтягнути її поразку.

«На півдні та сході нашої держави окупанти продовжують робити все, щоб були підстави для них говорити хоча б про якісь там перемоги.

Вони накопичують сили, вони заганяють на нашу землю нові й нові батальйонні тактичні групи, намагаються навіть розпочати так звану «мобілізацію» в окупованих районах України.

Жоден з цих кроків не допоможе Росії у війні проти нашої держави. Вони можуть лише відтягувати неминуче – час, коли загарбникам доведеться піти з нашої землі, в тому числі з Маріуполя, міста, яке продовжує спротив Росії, попри все, що про це кажуть окупанти».

Нагадаємо, 19 квітня генсек ООН виступив із закликом до чотириденної гуманітарної паузи на Страсний тиждень, починаючи з Страсного четверга і до Великодня в неділю 24 квітня, щоб дозволити ряду гуманітарних коридорів відкритися.

Гутерріш також зазначив, що ООН готова надіслати гуманітарну допомогу на схід України під час гуманітарної паузи.

Євросоюз та Україна підтримали цей заклик.

оренда квартири Львів

Новини