Домовитися неможливо – Михайло Подоляк про переговори із РФ

Фото:.president

Переговори із Росією можливі лише за умови кількох тактичних поразок ворожої армії, адже інакше вона відмовиться від них або обдурить. Про це радник голови ОП Михайло Подоляк повідомив в інтерв’ю французькій газеті Le Figaro.

«На жаль, із Росією домовитися сьогодні неможливо. Росія обов’язково відмовиться або спробує обдурити сторони, які домовляються. Вона на повну використовує свої експансіоністські можливості та хоче просунути статус-кво, який є неприйнятним для України. Тому треба розуміти, що переговорний процес із Росією можливий лише за умови кількох важливих тактичних поразок»,  – сказав він.

За його словами, їхня мета – деморалізувати та посіяти паніку серед населення, щоб воно тиснуло на уряд і вимагав негайного укладання мирного договору.

«Але Україна зараз вкрай мобілізована, і населення розуміє, що ті жертви, на які воно сьогодні йде, є необхідними для перемоги над Росією», – сказав радник.

Він зазначив, що на сьогодні контактів на військово-політичному рівні між Україною та РФ немає. Однак є діалог щодо гуманітарної складової – обміну полоненими, тілами загиблих бійців, гуманітарних коридорів, а також переговори через посередників щодо експорту зерна.

Михайло Подоляк вважає, що якщо Росія переможе, то вона спробує захопити інші країни, такі як Польща, країни Балтії та Молдова.

«Завдання Європи – просто підтримати нас. Дайте зброю, дайте фінансову допомогу, дайте можливість виграти цю війну! Ми готові віддати свою кров, аби люди залишалися вільними, щоб Європейський Союз залишався вільним. Сьогодні визначається історична конфігурація європейської спільноти на наступні п’ятдесят сто років», – додав радник керівника ОП.

оренда квартири Львів

Новини