Другий етап війни затягується, – військовий експерт Олег Жданов

Фото: пресслужба 93-ої бригади ЗСУ

За рахунок перекидання Росією все нових військ другий етап війни затягується. Головним напрямком залишається  Сєвєродонецький, де окупанти намагаються зламати нашу оборону і влаштувати мале кільце.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Олег Жданов.

«Фактично, Росія зробила там конвеєр. Коли ми трощимо одну батальйонно-тактичну групу, вони її забирають і на її місце заходить інша», – говорить експерт.

Водночас, за його словами, війна переходить в позиційну: обмін артилерійськими дуелями, вогневими ударами, контратаками на окремих ділянках.

«Чому? Тому, що обидві сторони дуже виснажені. Нам треба перегрупуватись, поповнити втрати. Росії теж треба перегруповуватись. Але, як підтверджує наша розвідспільнота, у нас є перевага в тому, що ми готуємо резерв і опановуємо новітнє озброєння», – говорить Жданов. І  у нас є виграш в часі: приблизно на два тижні ми випереджаємо російську армію.

Військовий аналітик припускає, що такий окопний період може протривати до червня. Він також пояснив чому українська армія здала Попасну.

«Фактично, Попасну зрівняли з землею. І там вже просто не було можливості стояти під вогнем артилерії противника. Там більшість втрат – не кульові поранення, а осколкові. І тому наші збройні сили просто змушені були відійти на черговий рубіж оборони. І російські війська все починають спочатку», – говорить Олег Жданов. 

Він визнає, що українська армія втрачає територію, але наголошує, що це вимушена міра. «Краще тимчасово втратити територію, аніж втратити війська, які її обороняють. Бо потім оборонятись не буде ким», – вважає військовий.

оренда квартири Львів

Новини