Джонсон: Україна здатна перемогти РФ уже цього року, як планує Зеленський

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Українська влада має реалістичний план, що здатний змінити перебіг війни, та поділилася ним з партнерами.

Про це заявив журналістам у Мадриді прем’єр Британії Боріс Джонсон, повідомляє «Європейська правда».

Джонсон, відповідаючи на запитання про оголошені Володимиром Зеленським плани перемогти вже цього року, повідомив, що оптимістично оцінює спроможність Києва, а також нагадав про свій несподіваний приїзд до Києва за тиждень до самітів G7 та НАТО.

«Я їздив в Україну перед тим, як почалася ця низка самітів, саме для того, щоби зрозуміти, яким є бачення у Зеленського і української влади. І вони справді бачать шлях, як змінити динаміку війни цього року, навіть у найближчі місяці. І тому тепер важливо допомагати, наскільки ми можемо, щоби Україна втрималася», – заявив він.

Британський прем’єр погодився з необхідністю постачати до України нове озброєння. «З цим пов’язане постачання в Україну РСЗВ, яке має особливе значення. І я вражений тим, як українці ефективно навчаються їх використовувати», – додав він.

«Я вважаю, що в України є те, що необхідно, щоби відкинути Росію до тих кордонів, де вони були до 24 лютого 2022 року. А це – саме той результат, якого, як каже Володимир Зеленський, він планує досягнути», – підкреслив прем’єр.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів, які зібралися на саміті G7, зробити все можливе, щоб припинити вторгнення Росії в Україну до кінця року.

оренда квартири Львів

Новини