Електрочайник, світильник на батарейках та сухий спирт.  В ЛМР розповіли про підготовку до зими

Фото: ЛМР

У Львові готуються до зими, вже замінили 4 км тепломережі, до роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна». Окрім того заготовляють дрова та вугілля. Мешканцям міста радять мати електрочайник, світильник на батарейках та сухий спирт.

Про це повідомляє пресслужбаа ЛМР.

Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, у Львові можливі аномальні ситуації пов’язані з війною.

«Тому, що коли вдарили російські ракети по трьох підстанціях електропостачання, моментально виникли проблеми. Але, слава Богу, що ми, наприклад, для «Львівводоканалу» вибудували альтернативну систему подачі електроенергії і всі насосні станції працювали, люди цього навіть не відчули.»

За словами Садового, зараз завдання підготуватися до ситуації, яку важко взагалі уявити. Зокрема,

дрова ще ніхто не відміняв, вони завжди рятують в складний час, те ж саме вугілля. Він нагадав, що місто купує дуже багато буржуйок, тому що вони єдині, що може залишитися, якщо інше не працює.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, станом на сьогодні теплопостачальні підприємства міста вже замінили 4 км тепломережі. До початку сезону буде замінено ще 2 км. До роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» – найбільші об’єкти теплопостачання.

 «Чи буде газ, чи не буде газу, чи буде електроенергія, чи її не буде, все одно вдома необхідно мати: перше – це електрочайник. У випадку, якщо не буде газу, можна включити в розетку, закип’ятити воду, зробити чай чи каву, випити і зігрітися теплими напоями.

Друге: світильник на батарейках. У випадку, якщо не буде електрики, можна буде включити і буде світло в оселі.

Наступна річ, про яку мають знати мешканці, – це сухий спирт. Ця річ повинна бути в кожного в квартирі. Чому? Тому що сухий спирт дає можливість розігріти їжу, якщо немає ні газу, ні електрики.

Варто мати також електроплиту. Якщо не буде газу, то така електроплита буде в нагоді, тому що також на ній можна буде готувати їжу», – розповіла Ірина Маруняк.

оренда квартири Львів

Новини