Ердоган анонсував чергові розмови із Зеленським та Путіним щодо вивезення українського зерна

Фото: DW

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у п’ятницю заявив про наміри провести телефонні переговори з главами України та Росії щодо вивезення українського зерна морським шляхом.

Про це повідомляє Reuters, пише «Європейська правда».

Як розповів Ердоган, його канцелярія працює з Києвом і Москвою для організації телефонних переговорів «у найближчі дні», а в потенційному вивезенні зерна з України готові взяти участь 20 турецьких кораблів.

Президент Туреччини додав, що після переговорів із Зеленським і Путіним «ми зможемо надіслати пшеницю, ячмінь, овес, соняшникову олію і все таке країнам, які їх потребують, шляхом реекспорту через нас».

Раніше керівник управління з питань ЗМІ та комунікацій офісу президента Туреччини Фахреттін Алтун заявив про досягнення консенсусу щодо створення «операційного центру», який займатиметься питанням вивезення зерна з України.

Як відомо, Росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом. Вона також звинувачує Захід у тому, що через санкції проти неї ціна продовольства зросла.

оренда квартири Львів

Новини