Ердоган про обстріл Росією порту Одеси: «Ми не хотіли, щоб це сталось, але це сталось»

Фото: BBC

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок заявив, що після обстрілу російськими військами порту в Одесі й далі очікує від усіх учасників «зернової угоди» дотримання своїх зобов’язань.

Про це він заявив в інтерв’ю турецькому телеканалу TRT, повідомляє «Європейська правда».

«Ми бачимо, наскільки делікатним все ще є процес у зв’язку з атакою на порт Одеси в суботу. Ми не хотіли, щоб це сталось, але це сталось. Очікуємо, що кожен буде виконувати свою частину угоди. Її провал обернеться проти нас усіх», – вважає президент Туреччини.

Ердоган нагадав, що пріоритетом Анкари із самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну був «справедливий і сталий мир після досягнення режиму припинення вогню», і висловив сподівання, що цього вдасться досягти.

Нагадаємо, після обстрілу Росією порту Одеси ракетами «Калібр» вранці 23 липня генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш виступив із заявою, у якій беззастережно засудив атаку.

Посол США в Україні Бріджит Брінк назвала неприпустимим ракетний удар по порту Одеси, заявивши, що Кремль продовжує використовувати їжу як зброю. Також засудили атаку ЄС та низка окремих країн-членів.

Натомість у Кремлі заявили, що ракетний удар по порту Одеси був спрямований на військову інфраструктуру і жодним чином не впливає на домовленості щодо вивезення зерна.

оренда квартири Львів

Новини