ФСБ хотіла вивезти Медведчука у Придністров’я. Баканов розповів деталі затримання


Кума російського президента Віктора Медведчука намагалась вивезти до Придністров’я російська Федеральна служба безпеки, щоб заплутати навіть пускали хибні плітки, що він уже за кордоном.

Про це заявив глава СБУ Іван Баканов в ефірі телемарафону, повідомляє Українська правда.

«Це дійсно була складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у воєнних умовах…

Українській спецслужбі протистояв не лише особисто Медведчук, а більш потужний ворог – Федеральна служба безпеки, яка прагнула вивезти кума Путіна за кордон. При цьому російські спецслужби залучили лідерів злочинного світу нашої держави і, на жаль, представників наших правоохоронних органів.

Російські спецслужби організували власну операцію для переправлення Медведчука до Придністров’я, а потім – до Москви.

ФСБ намагалася максимально замаскувати свої плани: вкидала дезінформацію, спеціально робила фейкові «зливи», намагалася організувати «липові» маршрути для евакуації політика і пустити СБУ хибним слідом, навіть підготувала «псевдо-Медведчуків» для відведення уваги.

Насправді Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону.

Там – човном переправити до т.зв. «Придністровської Молдавської Республіки», де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців ФСБ. Вони й повинні були доставити Медведчука до Москви».

За словами Баканова, контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила справжній маршрут і з’ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ.

Це дозволило оперативникам і слідчим СБУ затримати Медведчука по дорозі – під час його виїзду з Київської області.

Баканов додав, що його супроводжували українські правоохоронці, які також будуть відповідати за свої дії.

Голова СБУ також заявив, що надалі на голову політради партії «Опозиційна платформа – За життя» чекає запобіжний захід у вигляді арешту і справедливий вирок.

«Далі дії дуже прості насправді. На Медведчука чекає суд – підтвердження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. А в майбутньому, я сподіваюся, що на Медведчука чекає справедливий вирок, зокрема по вугільній, трубній справах, де він фігурує».

Іван Баканов нагадав, що йдеться про фінансування терористичної організації «ЛНР» та виведення стратегічного трубопроводу з власності держави.

Голова СБУ також розповів, що під час затримання Медведчука отримали додаткові дані про людей, які допомагали йому під час обрання запобіжного заходу.

оренда квартири Львів

Новини