«Газпром» зупиняє поставки газу в Данію та за контрактом в Німеччину Shell

Фото: Новое время

Російський «Газпром» з 1 червня зупиняє постачання газу данській Ørsted та зареєстрованій у Британії Shell Energy Europe Limited за контарктом поставок до Німеччини через відмову платити за газ рублями.

Про це повідомляє кремлівське ЗМІ ТАСС з посиланням на повідомлення «Газпрому», інформує Економічна правда.

У російській компанії кажуть, що на кінець 31 травня, тобто останнього дня оплати за контрактом, так і не отримали платіж за поставлений у квітні газ від Ørsted. Як повідомлялося, оплата газу рублями, як того хоче Кремль, може порушувати санкції ЄС проти Росії, тому низка країн відмовилися від такого шантажу і продовжили оплату згідно умов контракту – у доларах або євро.

Крім того, «Газпром» зупинить постачання газу компанії Shell Energy Europe Limited за контрактом на постачання до Німеччини – також через відмову платити рублями. Раніше РФ також запровадила блокуючі санкції проти всієї групи Gazprom Germania, яка перебуває під контролем уряду Німеччини.

Нагадуємо, раніше російський «Газпром» оголосив про повне зупинення постачання газу нідерландській компанії GasTerra «у зв’язку з несплатою в рублях».

Також «Газпром» зупинив поставки до Польщі, Болгарії та Фінляндії. Крім того, від російського газу ще на початку квітня відмовилися Литва, Латвія та Естонія.

оренда квартири Львів

Новини