Головування Чехії в ЄС піде на користь Україні – Дмитро Шеренговський

Фото: espreso

В липні Чехія розпочала головування у Раді Європейського Союзу.  Під час заходу на своє головування,  вона оголосила, що одним із пріоритетів буде допомога Україні. Це означає, що українське питання не пропаде і Чехія буде його педалювати.  Так вважає експерт з міжнародних питань Дмитро Шеренговський.

 Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

«Але не треба сподіватись, що це якось практично допоможе швидше євроінтегровуватись. Такого не буде. Нам треба самим реалізовувати домашню карту. От призначення у САП – конкретний крок, наша домашня робота, яку ми маємо зробити самі. Чехія за нас це не зробить. Ми повинні зробити ці кроки, щоб закріпити це кандидатство, яке нам дали авансом», – переконаний експерт.

Єдине, що точно, то це те, що українське питання Чехія не закине в «довгий ящик». І ще, на його думку,  Україна не повинна відмовлятись від участі у різних союзах, наприклад, Тримор’я.

«Союз Тримор’я – це є інфраструктурна, енергетична співпраця,  яка  нам є дуже цікава, оскільки допоможе ще краще інтегруватись в ЄС.  Наприклад, Via Carpatia – транспортний коридор. Це де факто буде означати інвестиції в кращі дороги. Ми від цього просто виграємо. Або лінія поставок скрапленого газу. Газ нам потрібен. І дуже добре, що Польща, фактично, штовхає нас, надаючи нам статус асоційованих кандидатів», – зазначає Дмитро Шеренговський.

оренда квартири Львів

Новини