Готуємося до «вітань» із 24 серпня – Повітряні сили про збільшення авіатехніки в РФ та Білорусі


Повітряні сили України не виключають збройних провокацій ворога до Дня незалежності 24 серпня, в тому числі з Білорусі, але наголошують, що перебувають у бойовій готовності 24/7 від початку повномасштабної війни з РФ.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат на брифінгу 16 серпня, пише Українська правда.

«Збройні сили України постійно спостерігають переміщення військ і перевезення боєкомплектів (як ракет «Іскандер» так і інших). Це відбувається не сьогодні, не вчора, а завжди. Якщо прилітає Іл-76 на один із аеродромів Білорусі, зрозуміло, що він перевозить там озброєння.

Є певні дані розвідки, і у відкритих джерелах є інформація, що противник нарощує свої сили на білоруській території. Це і політична складова: тобто погрожувати Заходу на кордонах цієї держави, а також погрожувати Україні.

Ця загроза була завжди, оскільки територію РБ Росія використовувала з перших днів повномасштабної агресії, завдавала ударів звідти…

Тому треба безумовно готуватися. Скоро велике національне свято – День Незалежності. Противник завжди використовує такі дати для «вітань» і ми мусимо бути готові до цього».

За словами Ігната, безперечно буде вжито посилених заходів, але Повітряні сили живуть у режимі готовності 24/7 постійно.

«Кожен день це небезпека. Сили наші не безмежні. Будемо використовувати все, що є в боєготовності», додав Ігнат.

Він закликав населення України до пильності – не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

За даними Повітряних сил ЗСУ в останні кілька днів спостерігається зменшення активності авіації ворога, водночас близько 430 літаків і понад 360 вертольотів – зосереджені на аеродромах поблизу кордонів України в РФ, Білорусі і на території окупованого Криму.

Нагадаємо, моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляла, що на території аеродрому «Зябрівка» у Гомельскій області Білорусі накопичилася велика кількість зенітно-ракетних комплексів із близько 15-60 ракетами, що може свідчити про підготовку до масованого удару.

оренда квартири Львів

Новини