Гумкоридор із Маріуполя не спрацював, окупанти не припинили обстріли – Верещук

Фото: Укрінформ

Гуманітарний коридор з Маріуполя у середу не спрацював так, як планувалося.

Про це віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила у Facebook.

«На жаль, гуманітарний коридор з Маріуполя сьогодні не спрацював так, як планувалося.

Через відсутність контролю над власними військовими на місцях окупанти не змогли забезпечити належне припинення вогню.

Також через властиву неорганізованість та нехлюйство окупанти не змогли забезпечити вчасний підвіз людей до точки, де чекали десятки наших автобусів і швидких».

За словами Верещук, у четвер зранку буде поновлено зусилля на Маріупольському напрямку.

Раніше голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону заявив, що частина з запланованих автобусів із евакуйованими мешканцями Маріуполя рухаються в бік Запоріжжя за визначеним Росією маршрутом.

«Сьогодні було оголошено так званий евакуаційний коридор саме окупантами, російською стороною. В цьому евакуаційному коридорі була заявлена одна кількість автобусів, що є точки завантаження в ці автобуси і далі рух за визначеним маршрутом в бік міста Запоріжжя, і там вони передавали б на територію, яку контролює українська влада.

Із заявленої кількості автобусів їх було набагато менше. В тих точках збору люди, звичайно, зібралися, але мало хто потрапив до вказаних автобусів. Зараз частина з цих автобусів йде по визначеному РФ маршруту руху».

Кириленко пообіцяв повідомити, хто з жителів Маріуполя дістався підконтрольної українській владі території, як тільки ці люди будуть на зв’язку.

Також він обіцяє повідомити пізніше, «чи буде можливість по вказаному алгоритму працювати наступні дні».

Нагадаємо, зранку 20 квітня Верещук повідомила, що по обіді має відкритися гуманітарний коридор із Маріуполя через Мангуш і Бердянськ до Запоріжжя для жінок із дітьми та літніх людей.

оренда квартири Львів

Новини