«Хочу, щоб мене почули». Зеленський закликав фіналізувати призначення голови САП

Фото: Радіо Свобода

Президент Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру активізувати роботу щодо обрання керівника Національного антикорупційного бюро України і вважає за необхідне завершити процедуру обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться у його вечірньому відеозверненні.

«Хочу, щоб мене сьогодні почули й усі, від кого залежить надзвичайно чутливе питання призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Моя позиція як президента України – конкурс, який відбувся, має привести до цілком логічного рішення про призначення нового керівника. Відповідна людина обрана, і від конкурсної комісії залежить фіналізація цього рішення».

Президент переконаний, що без повноцінного керівника такої інституції неможливе і її повноцінне функціонування. Теж саме стосується і Національного антикорупційного бюро України.

«Строк повноважень попереднього керівника завершився. І має відбутися конкурсна процедура для відбору нового очільника НАБУ. Доручив прем’єр-міністру України активізувати процес запуску відповідного конкурсу».

Зеленський підкреслив, що повний функціонал будь-якого державного органу може використовуватися тільки тоді, коли є ефективний керівник.

Нагадаємо, у вівторок, 16 липня повідомлялося, що 19 липня повинно відбутись засідання комісії з проведення конкурсу на посаду керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

1 липня Зеленський заявив, що конкурс на керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) буде оголошено найближчим часом.

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини