ISW: Військам РФ буде важко взяти Слов’янськ через форсування Сіверського Донця. Мапи боїв

Фото: РБК-Україна

Російські війська досягли незначних успіхів на північ від Слов’янська, але, ймовірно, зіштовхнуться з труднощами під час штурму міста через тактичні проблеми, пов’язані з форсуванням Сіверського Донця.

Про це йдеться в аналізі американського Інституту дослідження війни, інформує Українська правда.

Зазначається, що російські війська наступали на Слов’янськ з південного сходу від Ізюма. Вони, ймовірно, намагаються використати свій контроль над районом навколо Святогірська, щоб просунутися у бік Слов’янська.

ISW пише, що спробам росіян просунутися до Слов’янська, ймовірно, заважає Сіверський Донець, який їм доведеться перетнути на північ (в районі Святогірська-Тетянівки) і на схід від Слов’янська (в районі Райгородка), щоб просунутися до міста.

Російські війська продовжували наземні, повітряні та артилерійські атаки на схід від Бахмута і 9 червня досягли поступових успіхів. Зокрема російські війська досягли часткового успіху в Комишувасі та Ротах. Крім того, російські війська продовжували безуспішні атаки на Нагірне та Миколаївку.

Нагадаємо, як повідомляли в Генштабі, російські загарбники зосереджують свої зусилля на підготовці для подальших наступальних дій в напрямку Слов’янська, обстрілюють цивільну та військову інфраструктуру.

оренда квартири Львів

Новини