ISW: Зараз РФ спрямує усі ресурси на захоплення Сіверська та Бахмута. Мапи боїв

Фото ілюстративне: ЗСУ

На цьому етапі війни Москва не буде віддавати пріоритет захопленню Слов’янська, а натомість зосередиться на захопленні Сіверська та Бахмута.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW), інформує Українська правда.

Цю оцінку ISW підтверджує зустріч міністра оборони Росії Сергія Шойгу з командувачем Східної групи військ генерал-лейтенантом Рустамом Мурадовим 18 липня. Міноборони Росії оголосило, що Шойгу проінспектував Східну групу та доручив Мурадову приділити першочергову увагу знищенню українських ракет великої дальності та артилерійських систем. Війська Мурадова діють на напрямі Ізюм – Слов’янськ нібито з метою остаточного захоплення самого Слов’янська, і примітно, що Шойгу не давав вказівок Мурадову віддавати пріоритет захоплення території на цьому напрямку.

Уточнюється, що ISW вперше виявило пряму згадку про східне угруповання військ, що діяло в Україні на цьому етапі війни. Раніше повідомлялося, що у захопленні Луганської області брали участь Центральна та Південна групи військ під командуванням генерал-полковника Олександра Лапіна та генерала армії Сергія Суровікіна.

Східне угруповання військ, ймовірно, складається із підрозділів Східного військового округу Росії, які діяли на Ізюмському напрямку у Харківській області.

Мурадов має нижчий ранг, ніж Лапін та Суровікін, що дозволяє припустити, що Кремль вважає Ізюмсько-Слов’янський район менш пріоритетним, ніж захоплення території на Донеччині в рамках ширшої кампанії на Донбасі. Кремль, ймовірно, спрямовує військові ресурси та високопоставлене керівництво на локальні успіхи навколо Сіверська та Бахмута, незважаючи на більш ранні заклики Шойгу до інтенсифікації наступальних операцій на всіх напрямках наступу.

ISW пише, що досі незрозуміло, чи Мурадов контролює безпосередньо операції навколо Харкова.

Повідомляється, що російські війська здійснили серію наземних атак на схід від Сіверська та на південь від Бахмута та активізували наступ на Авдіївку та здійснили обмежені наземні штурми на лінії фронту Донецьк – Авдіївка.

Аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) також вважають, що президент РФ Владімір Путін намагається покласти тягар війни в Україні на етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян.

ISW пише, що такі дії Путіна можуть викликати опір в етнічних анклавах у Росії. Зазначається, що в Росії заснували рух «Нова Тува» – антивоєнну організацію, що складається з активістів тувинської нацменшини. Це повідомлення примітне у контексті недавнього збільшення кількості регіональних добровольчих батальйонів, що базуються в Росії, багато з яких належать до різних етнічних груп.

«Ці свідчення дозволяють припустити, що Путін може не хотіти проводити загальну мобілізацію через небажання мобілізувати велику кількість етнічних росіян».

оренда квартири Львів

Новини